תכנית שטחים כלליים

תכנית שטחים כלליים
תכנית שטחים כלליים

תכנית זו מראה את המתחמים הפיזיים שאליהם מתייחסת תכנית האב הנוכחית. שני מתחמים מבוססים על תב"ע 2642 :האחד, מתחם הקמפוס הכללי, כולל הגנים, שגבולו מסומן בתכנית בקו כחול בהיר והשני, מתחם מעונות איינשטיין, שגבולו מסומן בקו כחול כהה.

 

  1. מתחם הקמפוס הכללי מורכב מכמה מתחמי משנה שאליהם תתייחס התכנית:
    א. הקמפוס המרכזי בשטח של 588 דונמים.
    ב. מתחם הגנים - הגן למחקר זואולוגי ע"ש א' מאיר סיגלס והבוטני - בשטח של 83 דונמים.
    ג. אזור "טיילת המדע" - בשטח של 43 דונמים.
    ד. מתחם מרכז הרישום - בשטח של 6 דונמים.
    קיימים גם כמה מתחמים שלא נכללו בחישוב הנ"ל, ושבהם תכנית האב הנוכחית אינה מטפלת:
    ה. האזור הדרומי שמעבר לכביש העוקף, כולל מגרשי החניה והשטח שמיועד לתחמ"ש תת-קרקעי.
    ו. מדרון האיילון שממזרח לגנים.
    ז. השטח של מכון התקנים.
    ח. שטחי הכבישים העירוניים שמקיפים את הקמפוס.




     
  2. מתחם מעונות איינשטיין, ממערב לקמפוס, מעבר לרחוב חיים לבנון. שטחו 20 דונמים. תכנית האב מתייחסת גם למתחם זה.

    התכנית כוללת את מתחם קמפוס רמת אביב בלבד ואינה מתייחסת לנכסים נוספים ששייכים לאוניברסיטה ואינם נמצאים בתחומי הקמפוס, כמו מכוני מחקר בבתי חולים וכו'. בניין נוסף ששייך לאוניברסיטה ולא נכלל בתכנית זו הוא "יד אבנר" שממוקם בשכונת אפקה, מצפון לקמפוס. לכל אחד ממתחמי הקמפוס שפורטו לעיל יש אופי משלו ויש להתייחס אליו בהתאם. מתחם הקמפוס הכללי בו מתרכזים רוב המבנים האקדמיים ובו מתרחשות מרבית הפעילויות של האוניברסיטה, אם בתוך המבנים ואם מחוצה להם, מהווה את המרכיב המרכזי בתכנית האב. אזור הגנים בו ממוקמים מבנים אחדים, חלקם אקדמיים וחלקם שירותי תמך, דורש התייחסות שונה: בעיקר הקפדה על שימורם של ערכי הטבע הנמצאים בהם וטיפול באמצעי הקשר בינם לבין הקמפוס הכללי. אזור "טיילת המדע" ואזורי המדרון, שבהם אין כיום מבנים וגם בעתיד יהיו מעט מאוד, גם הם אזורים ירוקים עם צמחייה טבעית עשירה שאינה מעובדת ומתורבתת כמו באזורי הגנים. אזורים אלה מהווים חיץ טבעי בין הקמפוס לבין נתיבי איילון הרועשים והמזהמים, אך בו בזמן משמשים גם מעין "חלון ראווה" ירוק של הקמפוס לעיני הנוסעים הרבים שחולפים בכלי רכב וברכבות.


    מתחמי מעונות איינשטיין ומעונות "ברושים" החדשים מהווים אזורי מגורים לכל דבר, עם כל המשתמע מכך. עם זאת עליהם להתאים גם לפעילויות חברתיות ותרבותיות שמאפיינות חיי סטודנטים. מתחמי מדור תלמידים ושכר לימוד (האגף לרישום ומנהל תלמידים) ו"יד אבנר" נמצאים בלב שכונות מגורים, וכל פעילות שתתבצע בהם צריכה להביא זאת בחשבון. תכנית בניין עיר, התקפה לשטח הקמפוס, הינה תב"ע 2642 שקיבלה תוקף ביוני 2003. התכנית משתרעת על פני שטח של כ-805 דונם. על פי תכנית זו ניתן לבנות בשטח הקמפוס 521 אלף מ"ר. בנוסף תב"ע 1237 מאוקטובר 1969 הסדירה את בנייתם של מעונות איינשטיין מצדו המערבי של הקמפוס בשטח של 29,556 מ"ר.
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>